COLLECTIV4 ARCHITECTS

Leuvens bureau voor architectuur en interieur sinds 2000.

Adres

Engels Plein 35/0104
3000 Leuven

Telefoon

+32 2 888 79 28

EXPERTISE

Vanaf het begin (sinds de oprichting in 2000) is de synergie tussen architectuur en interieur de kern van onze ontwerpvisie. Het ene kan niet zonder het andere, het ene sluit het andere ook niet uit. Gaandeweg werd duurzaamheid -in de brede betekenis van het woord- de 2de pijler van onze visie. Niet zozeer de cijfers achter een duurzaam concept (hoewel die ook hun betekenis hebben), maar in de eerste plaats een goed evenwicht tussen de wens van de bouwheer, de haalbaarheid en de conceptuele basis drijft ons om te zoeken naar een goed, betaalbaar en mooi project. 

De laatste jaren is daarbij onze aandacht voor herbouw alleen maar gestegen. Een verbouwing kan, maar is niet altijd de beste oplossing om de duurzaamheid op lange termijn te garanderen. Daarom proberen wij onze focus te verleggen naar een optimaal ruimtegebruik waarbij zo weinig mogelijk nieuwe open ruimte wordt gebruikt, maar wel met concepten waarvan we weten dat deze al toekomstgericht ontworpen zijn.

Uiteraard zetten we deze concepten niet enkel uit in onze architectuurprojecten, een interieur verdient dezelfde aandacht en zorg als het over duurzaamheid, haalbaarheid en vooral over beleving en esthetiek gaat.

KRISTOF STUYCK

Architect – Zaakvoerder
kristof@collectiv4.be

Aangesloten bij de Orde van Architecten – Raad voor Vlaams Brabant
Adviseur Duurzaam Bouwen voor Dialoog VZW (2013-2017)

 

MATTIAS CAMPS

Interieurvormgever – Vennoot
mattias@collectiv4.be