COLLECTIV4 ARCHITECTS

Leuvens bureau voor architectuur en interieur sinds 2000.

Adres

Engels Plein 35/0104
3000 Leuven

Telefoon

+32 2 888 79 28

HIGH HILL

Nieuwbouw - Houtskeletbouw op 1 niveau

In het hoger gelegen deel van Linden heb je altijd een vergezicht over de lager gelegen delen. Op dit perceel bestond de bijkomende uitdaging uit het insnijden van de woning in het talud dat op het perceel aan de grens met de linkerbuur ligt.

Op zich gaf dat de mogelijkheid om het project in te bedden in de natuur en alle functie op de gelijkvloerse verdieping te houden. De woning zal hierdoor vanaf de straatzijde beperkt zichtbaar zijn. Bovendien kan het talud gebruikt worden om vanuit de tuin naar het groendak van de woning te “wandelen”.

De slaapkamers, de keuken en de leefruimte geven uit op de patio in U-vorm. Aan de achterzijde wordt het vergezicht benadrukt door de volledig beglaasde achtergevel. De verschillende luifels zorgen voor een bescherming tegen de zon.

  • Locatie

    Linden

  • Oplevering

    voorzien in 2022

  • Programma

    Vrijstaande ééngezinswoning

  • Duurzaamheid

    Houtskeletbouw / 3-voudige beglazing/ Warmtepomp / PV-panelen / Ventilatie Systeem-D