COLLECTIV4 ARCHITECTS

Leuvens bureau voor architectuur en interieur sinds 2000.

Adres

Engels Plein 35/0104
3000 Leuven

Telefoon

+32 2 888 79 28

CURVED

Gedeeltelijke herbouw - Vrijstaande woning uit '70's

In dit hoger gelegen deel van Holsbeek heb je altijd een vergezicht over de lager gelegen delen en de natuurlijke omgeving.

In dit concept behouden we 2 bestaande gebouwen, de hoofdwoning en het kleinere volume dat haaks op de woning staat. Het hoofdvolume zal volledig ingepakt worden waardoor we de woning naar een lage-energie-standaard kunnen brengen.

De andere “aanbouwen” die later werden bijgebouwd worden vervangen door een nieuw, transparant volume. De gebogen vormen moeten het contrast met de bestaande vormgeving van de ander volumes benadrukken.

  • Locatie

    Holsbeek

  • Fase

    Voorstudie

  • Programma

    Gedeeltelijke herbouw en energetische verbouwing van een vrijstaande ééngezinswoning

  • Duurzaamheid

    Nieuwe buitenschil Warmtepomp / PV-panelen / Ventilatie Systeem-D